Proteine shakes kopen, zin of onzin?

Proteine shakes kopen, zin of onzin?

Heeft het kopen van proteine shakes wel nut?

Er ontstaat regelmatig een discussie of het gebruik van bepaalde voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en proteine shakes wel zinvol is en het bijdraagt aan je doel. De vraag stellen is hem beantwoorden. Voor de een is een voedingssupplement zoals proteine poeder wel zinvol, voor de ander kan deze overbodig zijn. Het ligt dus aan je persoonlijke situatie, je activiteiten en doelstelling of voedingssupplementen met extra eiwitten en minder koolhydraten voor jou werken. Hieronder een aantal voorbeelden.

Proteine shakes zinvol bij sporters?

Proteine shakes bevatten aminozuren die de spieren ondersteunen en spierherstel en de spier opbouw bevorderen. Als je regelmatig sport, aan duurloop of wielrennen doet of zo, zijn proteine shakes wel degelijk zinvol. Ze kunnen je helpen met je spieropbouw en blessures voorkomen.  Bodybuilders hebben ook baat bij gebruik van goede en hoogwaardige eiwitshakes zoals Whey, daarbij is de spieropbouw mede afhankelijk van de voeding en proteïnes. Het antwoord, hoogwaardige eiwitshakes zijn zeker zinvol bij sporters.

Afvallen en vet verliezen door gebruik proteine shakes.

De betere eiwit shakes bevatten hoogwaardige proteine en minder koolhydraten. Daarnaast bevatten ze alleen natuurlijke suikers en zeer weinig goede vetten. Kortom, een proteine shake kan ook ingezet worden als je vet en lichaamsgewicht wilt verliezen. Uiteraard wel in combinatie met vetverbranding door beweging. De betere eiwitshakes zitten sjokvol goede eiwitten en die geven een sterk verzadigd gevoel. Als het lichaam verzadigd is, krijg je minder eetlust en kan je in combinatie met veel beweging, lichaamsgewicht verliezen.

Proteine shakes en minder stress?

Volgens een aantal studies kunnen eiwit shakes met Whey de aanmaak van serotonine stimuleren. En serotonine heeft een bepaalde, positieve invloed op de stemming. Als je veel last van stress hebt, kun je ook sint janskruid tegen stress gebruiken. Er zijn daarnaast nog vele andere voedingsmiddelen en kruiden die je stemming positief kunnen beïnvloeden, denk maar aan chocolade met een hoog cacao gehalte.

Proteine shakes kopen als je niet aan sport doet of niet wilt afvallen.

Indien je geen behoefte hebt om af te slanken en ook niet aan sport doet en daarnaast gezond en gevarieerd eet, is er inderdaad geen reden om een voedingssupplement als proteine poeder te kopen. Anderzijds, kwaad kan het ook niet.  Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de overheerlijke proteïne pannenkoeken. Die zijn voor iedereen lekker en gezond. Als je een bepaald dieet volgt, bijvoorbeeld een glutenvrij dieet, kan ook een proteine product ongeschikt zijn.

De betere merken proteine shakes kopen.

Als je besluit om eiwit poeders te gaan gebruiken voor je sportprestaties te bevorderen, blessures te voorkomen of af te slanken, kies dan voor de betere merken shakes. Een eiwitpoeder bij het kruidvat of de etos kopen, kan natuurlijk ook. Vergelijk echter niet alleen de prijzen van de diverse shakes maar vooral de voedingswaarden en ingrediënten.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *